Padlizsántekercs
HOZZÁVALÓK 2 főre:
1 padlizsán
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
2 evőkanál kecskekrémsajt
6 evőkanál tejszínes krémsajt
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi friss kakukkfű levél
3 szem (lehetőleg) olajban eltett, aszalt paradicsom
a tálaláshoz:
1-1 marék vegyes saláta
olivaolaj
kapribogyó (opcionális)
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és amíg bemelegszik, szeleteld fel a megmosott, megszárított padlizsánokat. Tedd a szeleteket sütőpapírral borított tepsire. Olajozd meg és sózd-borsozd minkét oldalukat.
2. Süsd őket oldalanként 15 percig.
3. Keverd el a kétféle sajtkrémet a zúzott fokhagymával, a friss kakukkfű levelekkel és az apróra kockázott aszalt paradicsommal is. (sózd-borsozd ha szükségesnek érzed)
4. A megsült padlizsánszeleteket egyenként kend meg a sajtkrémmel és hengereld fel őket. Kapribogyós salátával tálald és balzsamecetes krémmel díszítsd.