Mustáros csirke rozmaringos körtével




HOZZÁVALÓK:

1 csokor újhagyma vagy 1 vöröshagyma
4 szál friss rozmaring 
4 körte 
100g + 4 evőkanál puha vaj 
200ml száraz fehérbor 
4 szelet csirkemell
2 evőkanál mustár 
só és frissen őrölt fekete bors
4 evőkanál olaj 

1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra, és amíg  a sütő melegszik, töltsd meg a körtéket. A töltelékhez az újhagymaszálakat és a rozmaringleveleket vágd apróra és keverd el 100g vajjal. Sózd, borsozd. 
2. Vágd félbe a körtéket, szedd ki a magházukat, és vágj le egy kicsit a domború részéből, hogy a sütőben stabilan álljanak. A vajas-fűszeres masszát kanalazd be a körték mélyedéseibe, és tedd a megtöltött körtéket egy kisebb sütőtálba majd öntsd melléjük a bort.
 3. Ezek után kb. 30 percre tedd őket a meleg sütőbe, és amíg sülnek, készítsd el a húst: klopfold ki a csirkemelleket majd dörzsöld be mindkét oldalukat sóval, borssal és mustárral.
4.  Egy serpenyőben kis lángon olvassz össze 2-2 evőkanálnyi vajat meg ugyanennyi olajat, majd csavard erősebbre a lángot és oldalanként 3-5 perc alatt süsd barnáspirosra a hússzeleteket.
5. Tálald a körtével és esetleg krumplipürével.



Popular Posts