Korianderes csirkesaláta
HOZZÁVALÓK
3 főre
2 darab, egyenként kb. 30 dekás csirkemellfilé
só és frissen őrölt fekete bors
1 púpos evőkanál koriandermag
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaj
2 + 2 evőkanál olaj
(1 maréknyi sós mogyoró)
fejenként 1 érett avokádó
½ zöldcitrom
1 kis csokor újhagyma
20 deka salátakeverék
Az öntethez:
½ zöldcitrom
1 ½ deci tejszín
1 ½ deci tejföl
1 tk őrölt koriander
1ek méz
só, bors
2 maréknyi korianderzöld
1. Oszd el a salátát a tányérokon! Felezd el, magozd ki és hámozd meg az avokadot, majd szeleteld fel és locsold meg egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg. Karikázd fel a hagymát. Tedd mindkettőt a tányérokra, a saláta tetejére.
2. Kockázd fel a csirkemellfiléket, sózd, borsozd.
3. Mozsárban törd durvára a koriandermagokat, majd keverd össze a liszttel, és ebbe hempergesd a csirkekockákat.
4. Egy serpenyőben gyenge tűzön olvassz össze 2 evőkanálnyi vajat meg ugyanennyi olajat, majd ezen süsd aranybarnára a csirkekockákat.
5. Amíg sül állítsd össze az öntetet. Keverd össze egy kis tálban a zöldcitrom levét a tejfölt, a tejszint, a mézet és fűszerezd. Öntsd a salátára, majd erre kerülnek a csirke kockák. Friss korianderzöldet szórj a tetejükre.