Hajdina palacsinta póréhagymával




HOZZÁVALÓK

A palacsintához 
125 g hajdinaliszt 
125 g liszt 
3 tojás 
250 ml tej (vagy almaborecet , ha erősebb ízre vágyunk)
250 ml víz 
növényi olaj 

A töltelékhez 
2 evőkanál olívaolaj 
2 fokhagymagerezd préselve
200 g vastagon szelt szalonna felkockázva 
5 nagy póréhagyma felszeletelve 
tengeri só. frissen őrölt fekete bors 
125 g kemény sajt (például edami) 
1 doboz tejföl evőkanál tejföl

1. Először készítsd el a tésztát: Tedd a kétféle lisztet nagy keverőtálba, add hozzá többi hozzávalót, majd keverd csomómentesre. Hagyd 2 órát pihenni mielőtt felhasználod (opcionális). Közepes lángon süsd meg a palacsintákat kiolajozott palacsintasütőben (kb . 18 palacsinta lesz belőle) .
2. A töltelékhez: a felkockázott szalonnát pirítsd meg (nem nagyon ropogósra). A szalonnához és a visszamaradt zsírhoz (nagyjából 2-3ek kell belőle, a többit öntsd le) add hozzá a fokhagymát és a póré hagymát majd 10 percig folyamatosan keverve párold. Fűszerezd, majd vedd le a tűzről és keverd bele a reszelt sajtot meg a tejfölt. Tegyél egy kanálnyi tölteléket minden palacsintára és hajtsd negyedekbe majd Azonnal tálald!






Popular Posts