Gombapörkölt nokedlivel
Hozzávalók a pörkölthöz:
500 g csiperkegomba, megtisztítva, vékonyra szeletelve
3 közepes fej vöröshagyma, megtisztítva, felkockázva
4 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
1 tk só
0.5 kk őrölt fekete bors
2 csapott ek finomliszt
1,5 dl tejföl
Hozzávalók a nokedlihez:
250g liszt
1 tojás
1 ek olaj
50 ml tej
120 ml víz
1 tk só
1. A hagymát kevés olajon párold üvegesre.
2. A lángról levéve szórd bele a pirospaprikát, keverd bele a gombát, fűszerezd sóval, borssal.
3. Tedd vissza a lángra, párold pár percig amíg levet ereszt majd öntsd fel 2 dl vízzel és fedővel lefedve 30 percig főzd. Ha még sok lenne a leve főzd még 10 percig fedő nélkül.
4. Keverd csomómentesre a lisztet a tejföllel, és hígítsd fel 1 dl vízzel.
5. Ha puha a gomba, akkor keverd hozzá a tejfölös szószt, és sűrítsd be.
A NOKEDLI ELKÉSZÍTÉSE:
1. Forralj fel egy akkor lábosban vizet aminek a tetejére ráfér a nokedli szaggató.
2. A tészta hozzávalóit keverd lágy tésztává és nokedli szaggatóval szaggasd a vízbe (egyszerre menni fog). Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére már készen is vannak, de azért hagyj rá egy percet, hogy úszkáljanak.
3. Szűrd le és borítsd egy nagy edénybe amiben jól össze tudod keverni némi olajjal.
4. Adagold tányérokra, kanalazd mellé a gombát és kész is.