Gofri vanília krémmel




HOZZÁVALÓK

a gofrihoz:
125 g vaj
125 g cukor
250 g fehér kenyérliszt
3 tojás
1 vaníliás cukor
1/2 teáskanál sütőpor
2,5 dl tej

a vanília krémhez:
4 tojás sárgája
3 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
6 dl tej
vaníliaaroma

ELKÉSZÍTÉS

1. Először készítsd el a krémet: Keverd el a tojások sárgáját a cukorral, majd szórd bele a lisztet és lassan csorgatva hozzá a tejet keverd csomómentesre. Add a keverékhez a vaníliaaromát vagy egy vaníliarúd kikapart magjait. Sűrítsd be kis lángon folyamatosan keverve, és ha kész, öntsd át egy hideg, zárható edénybe. Tedd félre amíg kihűl.

2. A gofrihoz válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel kemény habbá, a sárgáját keverd habosra a cukorral. Ez utóbbi keverékhez add a vajat, a lisztet és a tejet. Csak a legvégén forgasd bele a tojáshabot. Kész is a tészta amit kisüthetsz azonnal, de akár másnapig is kibírja a hűtőben is ha muszáj. 



Popular Posts