GESZTENYÉS PULYKA VÖRÖSBOROS ASZALT SZILVÁVAL
HOZZÁVALÓK:
200g magozott aszalt szilva
150ml száraz vörösbor
2 gerezd fokhagyma
2 csokor újhagyma
600g pulykamellfilé
só és frissen őrölt fekete bors
2 púpos evőkanál liszt
2 + 2 evőkanál puha vaj
2 evőkanál olívaolaj
200 g hámozott gesztenye
1 húsleveskocka
300ml tejszín
2 teáskanál étkezési keményítő
2 maréknyi friss kakukkfű
1. Az aszalt szilvát forrald össze a vörösborral. Karikázd fel az újhagymák szárát és vágd apróra/zúzd össze a fokhagymagerezdeket. Tedd félre őket.
2. Kockázd fel a húst, sózd, borsozd és hintsd meg kevés liszttel. Egy mélyebb serpenyőben 2ek vaj meg ugyanennyi olaj keverékén először pirítsd halvány aranybarnára a pulykakockákat, aztán szedd ki őket és tedd félre.
3. Kanalazz a serpenyőbe még 2 evőkanál vajat és párold meg rajta az újhagymakarikákat, és ha már puhák, add hozzá a finomra vágott /zúzott fokhagymát. Tedd vissza a serpenyőbe a húst, add hozzá a vörösborban puhult aszalt szilvát (borral együtt!) és a gesztenyéket. Öntsd fel 400ml vízzel és morzsold bele a leveskockát. Forrald fel, fedd le az edényt és 15 perc alatt közepesen erős lángon főzd puhára.
4. Közben keverd csomómentesre a tejszínt a keményítővel és vágd apróra a kakukkfű leveleit.
5. Amikor puha a hús, fűszerezd sóval-borssal ha szükséges, aztán öntsd hozzá a tejszínes keveréket és szórd bele a kakukkfüvet Sűrítsd be és kész is!