Erdei gyümölcsös palacsinta
A palacsintát vagy csak a tésztáját akár előző nap is elkészítheted. Bár frissen a legjobb... ha a „pihentető hétvégi reggel” definíciójába befér neked a palacsintasütés, akkor feltétlenül vállald be!
HOZZÁVALÓK
6db palacsintához:
1 tojás
3 dl tej
1 dl víz
75 g hajdinaliszt
75 g finomliszt
1 ek porcukor
olaj
Hozzávalók a töltelékhez:
250 g mascarpone
1 púpozott ek porcukor
(plusz egy kicsi szórásnak)
friss áfonya és málna
1. Először a palacsintatészta: gondolom, csináltál már ilyet, na ezt pont úgy kell! Csomómentesre összekever, kisüt, pipa.
2. Az erdei gyümölcsöket válogasd ki és finoman mosd át, hogy ne törjenek össze. Tedd félre egy konyhai törlőre száradni.
3. A mascarponét és a porcukrot keverd össze. Ha nagyon kemény lenne (elég változó állagúak vannak forgalomban), akkor hígítsd tejjel vagy tejszínnel.
4. A kisült palacsintát csúsztatsd egy tányérra, a felére kend vastagon a cukros mascarponét (ne teljesen a széléig!), szórd rá a gyümölcsöket, hajtsd rá a palacsinta másik felét és kész! A tetejére szórj porcukrot, nagyon csini lesz tőle! ...és persze isteni.