Foszlós kalács





HOZZÁVALÓK:

1 tojás
1 tojás sárgája
530 g liszt
60g porcukor
150 ml langyos tej
150 ml  tejszín
50 g olvasztott vaj
7g szárított élesztő
1 teáskanál só
2 evőkanál rum
100g mazsola

+1 tojás sárgája (pici vízzel hígítva) megkenni a tetejét

METHOD:

1. Pár percre áztasd be a mazsolát a rumba. A többi hozzávalót kézzel vagy géppel dagaszd ruganyos tésztává és csak a vége felé add hozzá a rumos mazsolát. Meleg helyen hagyd kelni 45-60 percet amíg a tészta a duplájára nő.

2. Oszd három részre a tésztát, sodorj a bucikból egyenként  hurkákat, tedd sütőpapírral fedett tepsire és fond be. Kend meg a tetejét kis vízzel felhígított tojássárgájával.

3. Hagyd pihenni kb. 30 percig. (A cél, hogy a kalács ne veszítse el a formáját _ és ne felejtsd el, hogy sütés közben még dagadni fog!!!). Kend meg a tetejét ismét és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20-25 percig amíg a teteje szép fényes sötétbarna nem lesz.





















Popular Posts