Csúsztatott palacsinta
HOZZÁVALÓK:
4 tojás
50 g vaj
4 ek porcukor
100 g liszt
250 ml tej
só
100 g vaníliás cukor
200 g lekvár
1. Válaszd szét a tojásokat: a fehérjéből verj kemény habot, egy másik tálban pedig keverd habosra a vajat, miközben egyenként hozzáadod a tojássárgákat. Majd szórd bele a lisztet, a sót, a porcukrot, és végül öntsd hozzá a tejet. A tojások habját óvatosan keverd bele a végén.
2. Kivajazott vagy kiolajozott palacsintasütőben süss a tésztából 6 palacsintát (kb. 1 merőkanálnyi tészta 1 palacsinta) úgy, hogy a palacsintáknak csak az egyik oldalát sütöd meg, de a teteje ne maradjon folyós.
3. Az első kész palacsintát csúsztatsd tányérra (sült oldalával lefelé) és kend meg lekvárral, a másodikat szórd meg vaníliás cukorral, …és így tovább: rétegenként váltakozva amíg el nem érkezel az utolsóhoz. Az utolsó réteg precíz elhelyezése némi ügyességet kíván, mert ennek a sült felével FELFELÉ kell a kupacon landolnia. Erre nincs tuti tippem... Sok sikert! Ha marad cukor, szórd a tetejére!