Clafuti
HOZZÁVALÓK:
500 g cseresznye
1 egész tojás
3 tojás sárgája
2 ek kristálycukor
125g liszt
3dl tejszín vagy tej
2 csomag vaníliás cukor
vagy 1 tk vaníliaeszencia
vaj a tortaforma
kikenéséhez
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Amíg melegszik, elkészülsz majd mindennel, olyan állati egyszerű az egész. Először vajazz ki egy tortaformát és szórd bele a megmosott, megszárított, kimagozott cseresznyéket!
2. A tojást és a tojások sárgáját keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot (vagy aromát), a lisztet, a tejszínt, majd az egészet öntsd a tortaformába a cseresznyékre.
3. Süsd 30-40 percig vagy tűpróbáig.
4. Porcukorral meghintve langyosan tálald mert hidegen vagy másnap már nem az igazi.
Megjegyzés:a cukor mennyiségét kezeld rugalmasan, a felhasznált gyümölcs édességének függvényében.