Bundás alma
HOZZÁVALÓK:
1kg alma
140g porcukor
100ml almapálinka (calvados)
150g rétesliszt
150g finomliszt
2ek étkezési keményítő
2 egész tojás
4 tojásfehérje
250ml sör
1 csipet só
olaj a tésztába és a sütéshez is
1. Hámozd meg az almákat és ha van rá megfelelő eszközöd, még most távolítsd el egyben a magházát. Ha nincs, akkor vágd 1,5cm-es karikákra és pogácsaszaggatóval szúrd ki a nemkívánatos részt a szeletek közepéből.
2. Tedd egy tálba, szórd meg fahéjjal és locsold meg az almapálinkával. (sherry is tökéletes erre a célra) Tedd félre az almaszeleteket amíg elkészíted a tésztát.
3. Egy tálban keverd össze a kétféle lisztet, a két egész tojást, a sört és adj hozzá 1ek olajat is. Jó sűrű tésztát kell kapnod, ami a belemártott almához ragaszkodik majd. Ha mégis túúúl sűrűnek találod (a liszten múlik), tehetsz hozzá még sört. :-) Alaposan dolgozd össze.
4. Egy másik edényben verd fényes habbá tojásfehérjéket a cukorral, majd óvatosan forgatsd a sörös masszába. Ezzel kész is a tészta. hevítsd fel az olajat amiben sütni fogsz. Az almaszeleteket csepegtetsd le, mártsd őket egymás után a tésztába és rögtön tedd a forró olajba. Süsd őket szép pirosra. Ha kész, ala- posan itatsd le róluk az olajat és porcukorral meghintve tálald.