Bécsi karika




HOZZÁVALÓK

a kekszhez: 
275g hűvös, de puha vaj 
300g liszt 
125g cukor 
1 evőkanál kakaó 
4 evőkanál tej 
1 teáskanál fahéj

az étcsokis krémhez: 
150g étcsokoládé (70%kakaótartalmú) 
125g vaj 
35g cukor 
1 tojás

a tejcsokis töltelékhez: 
150g tejcsokoládé
125g vaj 
1 tojás 
1 púpozott evőkanál kakópor

ELKÉSZÍTÉS:

1. Minden kizárólag a vajon múlik. A minőségén és a hőmérsékletén. Margarinnal eszedbe se jusson megkísérelni! Vaj kell tehát, méghozzá puha. A hűtőből kivéve a mikroban 600KW - 25/30mp alatt eléri a megfelelő állagot. Vigyázz! Jobb ha picit keményebb a vaj mint ha már az alja folyós.
2 A puha vajat keverd el a keksz többi hozzávalóival egy tálban (lehet robotgéppel is a tésztákhoz való lapáttal). A porcukorra vigyázz, tényleg por legyen, mert az apróbb csomók eltömíthetik a csillagalakú nyílást a nyomóformában és spagettit fog formázni a tésztád rózsa helyett. Olyan állagú tésztát kell kapnod, amit habzsákból/keksz készítő gépből kinyomva megőrzi a formáját. 
3. A tésztából formázz kézzel akkora hengert, ami belefér a nyomózsákba/gépbe. Szereld rá a csillagalakú nyílásos fejet, a másik oldalon tuszkold bele a tésztát, pöcköld ki az adagoló billentyűt ami megakadályozná a folyamatos nyomást és rajta! Folyamatosan nyomva rajzolj karikákat/csigákat a sütőpapírra egymástól 4-5 cm-re. 
4. 200 fokra előmelegített sütőben süsd a kekszeket kb. 6-8 percig, majd lapáttal óvatosan emeld át rácsra és hagyd kihűlni! 
5. A krémhez olvaszd meg a vajat és a csokit. Üsd egy keverőtálba a tojást, add hozzá a cukrot, erre öntsd a nem túl forró olvasztott csokis egyveleget és robotgéppel (habverő fejjel) addig keverd a masszát, amíg meg nem keményedik és el nem válik az edény falától! Ha nem akar így cselekedni, a csokis szósz túl meleg volt. Hagyd hűlni vagy mehet bele még egy tojás. A krémnek keményebb puding állagúnak kell lennie. A kihűlt kekszeket ragaszd össze egy-egy kiskanálnyi csokikémmel és tedd félre őket. Elidőzhetnek a hűtőben is, másnapra mindenképpen megpuhulnak.









Popular Posts