spenótos, fetás rizspogácsa




HOZZÁVALÓK (3 főre)

pogácsához:
1 közepes fehér (főző)hagyma, megpucolva, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, zúzva
70-100g friss spenót
2 nagy tojás, felverve
80g (risotto)rizs, megfőzve
100g feta sajt, aprókockákra vágva
100g zsemlemorzsa
1 teáskanál frissen reszelt citromhéj

 olívaolaj a sütéshez

a szószhoz:
200g joghurt/tejföl 
1 kisebb fehér (főző)hagyma, megpucolva, apróra vágva
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál
só és frissen őrölt fekete bors

Köret: sültkrumpli vagy cékla chips

1. Keved össze a szósz hozzávalóit, fedd le és tedd a hűtőbe pihenni amíg elkészül a többi cucc. 

2. Főzd meg a rizs a csomagoláson megadott utasítás szerint és hagyd teljesen kihűlni. Oké lehet picit langyos, de a lényeg, hogy a feta ne olvadjon meg amikor belekevered és a tojásból se legyen rántotta.

3. Párold meg a hagymát és a fokhagymát egy serpenyőben. Add hozzá a spenótot, sózd borsozd és fonnyaszd meg. Tedd át egy közepes méretű tálba és hagy kihűlni.

4. Ha kihűlt, add hozzá a tojást, a rizst, fetát, citromhéjat, és 1/4 teáskanál fekete borsot és alaposan keverjd össze. Adj hozzá annyi zsemlemorzsát amennyit felvesz. (max 100g) és hagyd pihenni pár percet, hogy a zsemlemorzsa elszívja a nedvességet.

5. Formázz pogácsákat, majd süsd át őket serpenyőben egy kis olivaolajon.






Popular Posts