Snidlinges-sonkás káposztasaláta




HOZZÁVALÓK 4 főre

450g káposzta
300 g főtt sonka 
2 csupor snidling 
100ml tejszín 
100-150g tejföl 
2 evőkanál fehérborecet 
1 teáskanál porcukor 
só és frissen őrölt fekete bors 

A pirítóshoz: 
12 szelet kenyér 
5 deka puha vaj 
2 gerezd fokhagyma 
só és frissen őrölt fekete bors 

ELKÉSZÍTÉS:

1. A káposztát aprítsd kis darabokra (aprítóval akár). Vágd a főtt sonkát apró falatokra majd mindkettőt tedd egy keverőtálba. Add hozzá az apróra vágott snidlinget, a tejszínt, a tejfölt, a fehérborecetet, és a porcukrot, majd sózd-borsozd majd keverd jó össze. Ha túl száraznak ítéled meg adhatsz még hozzá tejfölt vagy tejszínt, ahogy gondolod, de ne felejtsd el kiigazítani utána a fűszerezést.

2. Pirítsd meg a kenyér szeleteket. 

4. Egy kis tálkában keverd el a puha vajat a finomra zúzott fokhagymagerezdekkel, sózd, borsozd. 

5. Amikor kenyérszeletek megpirultak, még azon melegében kend meg öket a fokhagymás vajjal, aztán púpozd rá a kelkáposztás-sonkás salátát. Persze ezt az asztalnál is megteheti mindenki saját magának. :-)

MEGJEGYZÉS: frissen sült kenyérrel is isteni.






Popular Posts